Nyitvatartás: hétfőtől – szombatig: 7.30 – 19.00 || vasárnap: 9.00 – 19.00

Forradalmi találmány vagy csak egy újabb eszköz?- I. April Brewer

Patrik Rolf, az April Coffee Roasters pörkölő tulajdonosa,2019-ben a bostoni világbajnokságon egy furcsa, addig ismeretlen kerámia kávékészítő eszközzel prezentálta a kávéit. A bíráktól a legmagasabb pontot kapta az előadására, és megnyerte a világbajnoki ezüstöt.

Patrik az April Brewert saját maga fejlesztette ki egy V60 és egy Kalita házasításával. A porcelán eszközről már megjelenésében is látszik, hogy skandináv. Letisztult és egyszerű, mégis elegáns és modern. Kinézetre olyan, mint egy Kalita, ugyanakkor az alján nem három kis lyuk található, hanem egy nagy – éppen, mint egy V60 esetében.

A brewer használatához fodros szélű, Kalita 01-es filter papír szükséges.

A pörkölőmester különleges receptet is készített az eszköz használatához. Youtube csatornájukon bemutatja, ahogy az összes saját kávéjukat elkészíti az April Brewer segítségével. A videók során megadja a használati utasításokat a lehető legmagasabb ízélmény eléréséhez.

Az alap recept két felöntésből áll. Az elején körkörösen, majd folyamatosan középre kell öntenünka forró vizet, és a folyamatot kétszer kell megismételnünk. Mi magunk is ezt a módszert használjuk a kávézónkban.

Az alkotók szerettek volna egy olyan eszközt készíteni, amely megállja a helyét egy világbajnokságon, és melynek segítségével otthoni körülmények között is kimagasló kávét lehet készíteni.

Az eszközlényege, hogy leegyszerűsödjön a filterkávé készítés. Ez abban nyilvánul meg, hogy a kialakítás miatt konzisztensebben oldódik ki a kávé, így édesebb és íz-gazdagabb kávékat lehet készíteni, mint más eszközökkel. A vékony porcelána hőstabilitásért felelős.

Tapasztalataink alapján azt lehet mondani, hogy egy szuper érdekes eszköz került a piacra.

Tekintve, hogy minden filter kávénk April Brewerrel készül el, a lehetőség adott, hogy Ti magatok ítéljétek meg az eszköz létjogosultságát. Örülünk minden visszajelzésnek!

Gyertek és segítsetek megerősíteni, hogy tényleg egy szuper új találmány született, és nem egyszerűen csak egy újabb barista eszközről van szó.

Tetszett ez a cikk?

Megosztás itt: facebook
Share on Facebook
Megosztás itt: twitter
Share on Twitter
Megosztás itt: linkedin
Share on Linkdin
Megosztás itt: pinterest
Share on Pinterest

Olvasásra ajánljuk