Nyitvatartás: hétfőtől – szombatig: 7.30 – 19.00 || vasárnap: 9.00 – 19.00

Hello Waycup

Egy vállalkozást elindítani sosem egyszerű, és bizony sok megpróbáltatással is jár, nem csak az elején, mire kitalál és megtervez mindent az ember, hanem bizony az első hónapok is olykor feladják a leckét.

Ébresztő-ből Waycup lettünk („hogy a sok turista is ki tudja mondani a nevet”), de mire kettőt pislogtunk volna,kitört a Corona vírus első hulláma, jött a kijárási korlátozás, és a turisták eltűntek. Budapest legtöbb kávézója lehúzta a rolót, és határozatlan időre bezárt. Mi pedig tovább törtük a fejünket a kialakult bizonytalan helyzetben, hogy miképpen tudnánk továbbra is minőségi kávét és minőségi szolgáltatást nyújtani a vendégeink számára, akik többnyire a közelben laknak. Úgy döntöttünk, hogy nem zárunk be, inkább alkalmazkodunk az új helyzethez, hiszen kávézni azért mindig kellJ. Ekkor márWaycup coffee and deliként működtünk, mi lettünk az Újlipótvárosban az egyik biztos pont, még ha beülni a májusi terasznyitásig nem is lehetett, csak elvinni.

Hogy ne csak reggelink, kávénk és sütink legyen,elindítottuk heti menünket, ami hamar ismertté és közkedveltté vált vendégeink körében. Sőt, sokan emiatt kezdtek el hozzánk járni.

A reggeli kínálatunkat is bővítettük. Baristáink által helyben készített laktózmentes joghurtos granolával és chia pudding-gal lehet kezdeni nálunk a reggelt, akik pedig nagyobb falatra vágynak, azok a Freyja péksüteményekből házilag készített szendvicseinkből válogathatnak kedvükre.

Egy nagy hűtőszekrényt tartunk a különböző hideg italaink számára, hidegen préselt juice-okat, hidegen áztatott teákat, házilag készítettfilter kávékat, kombuchat, 383 vizeket és fentimans üdítőket találtok benne.

Természetesen a fő hangsúly a specialty kávén van!

Méghozzá nem is akármilyen kávék! Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Magyarországon egyelőre egyedülálló módon csak nálunk fogyasztható és kapható kávé az April-től (koppenhágai pörkölő) és az Impresso Micro Roastery-től (budapesti pörkölő).

A két pörkölő kávéja egyaránt elérhető espresso alapú italokhoz, a baristáink pedig folyamatosan újdonságokat találnak ki, hogy minél többféleképpen, szezonálisan tudják kóstoltatni vendégeinkkel az izgalmasabbnál izgalmasabb termőterületű kávékat.

Ha már exkluzivitás: Igyekszünk folyamatosan résen lenni, folyamatosan figyeljük a kávés trendeket és az igazán jó termékeket behozzuk külföldről, hogy elérhetővé tegyük a magyar fogyasztók számára is.

Ilyen az OATLY – ami egy rendkívül finom és különleges zabtej. Szinte észre sem lehet venni a különbséget a házi tej és e között az alternatíva között.
Részletesebben egy következő bejegyzésben tudtok olvasni majd a zabtejek királyáról.

Ilyen az April, Nespresso kompatibilis specialty kapszulája –ami egy kifejezetten izgalmas project, ugyanis a 7 grammos lebomló kapszulából olyan ízeket tudunk kinyerni otthoni körülmények között is, mintha a kedvenc baristánk készítené a reggeli espresso-nkat.
Részletesebben egy következő bejegyzésben tudtok olvasni majd a dán pörkölő kapszuláiról.

Ilyen az April Brewer – ami egy egyedi tervezésű filterkávé készítő eszköz, ennek használatával nyerte el a dán pörkölőmester a 2019-es World Brewers Cup bajnokság második helyezését.
Részletesebben egy következő bejegyzésben tudtok olvasni majd Patrik Rolf találmányáról.

Ez a múltunk, amire büszkén gondolunk vissza.
A jelenben is sok izgalmas projectünk folyik, amivel törekszünk arra, hogy még színvonalasabb módon tudjátok együtt élvezni velünk a Waycup élményt. Többek között ezért is született ez a blog szekció.
A jövőben is hasonlóan innovatívak és naprakészek szeretnénk lenni, és nem utolsó sorban pedig a lehető legmagasabb minőségben kiszolgálni a vendégeinket, titeket!

Köszönjük, hogy vagytok nekünk 😊

Tetszett ez a cikk?

Megosztás itt: facebook
Share on Facebook
Megosztás itt: twitter
Share on Twitter
Megosztás itt: linkedin
Share on Linkdin
Megosztás itt: pinterest
Share on Pinterest

Olvasásra ajánljuk