Nyitvatartás: hétfőtől – szombatig: 7.30 – 19.00 || vasárnap: 9.00 – 19.00

Ha nem kávés téma, akkor…..

Habár számos fantasztikus programmal tudnánk előrukkolni az év minden napjára, így erre a már tavaszias időszakra is, ám a pandémia egy kicsit keresztbe tenne ennek a törekvésünknek. De ki mondta, hogy nincs helye otthon a minőségi együttlétnek, akár egy meghitt vacsora keretein belül, vagy egy szűk családi ünneplés során, de lehet szó csak egy egyszerű koccintásról is a barátokkal, amely kicsit felpezsdíti a vérünket, s felmelegít bennünket a továbbra is hideg estéken?

Nos, van számotokra egy remek ajánlatunk is, amely minden alkalomra első osztályú, legyen szó a fentiek bármelyikéről, vagy akár egy ezektől eltérő alkalomról. Talán nem is kell különösebben bemutatnunk a Hilltop Borászatot, mert már hallottatok róla. Birtokaik közül a Neszmély Borászat nem csak Magyarország legszebb szőlőbirtoka a 2018-ban megrendezett Bor és Piac verseny szerint, hanem boraik is meglehetősen magukért beszélnek. Erről a területről hoztunk nektek három különlegességet is.

Kezdetnek egy rose-val készültünk nektek. Az esetek többségében erről az italról a nyári borozgatások bukkannak fel gondolatainkban, ám igazi lélekmelengető hatásuk van egy koratavaszi este során is. Igazi divatot teremtett, így nem csoda, hogy a Women’s Wine & Spirits Awards dobógójára is felkerült a Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé 2017-es kiadása. A borász szavait idézve, valódi Jolly Joker, ami azt illeti. Persze nem csak a nők szívét dobogtatja meg e száraz gyönyör, hanem a férfiakét is ámulatba tudja ejteni.
Természetesen az utóbbiak szájízének kedvezőbb lehet a kissé testesebb, ám annál tüzesebb mégis könnyed és gyümölcsös egyensúlyt képző Merlot, Rubinvörös színe árulkodó, hiszen utal arra, hogy milyen jellegű húsételek mellé is ajánlják a gasztronómia kedvelőinek.
A fentiekkel ellentétben salátákhoz, zöldséges köretekhez, sajtos és tojásos készítmények mellé javasolt igazi hungarikum, az Irsai Olivér. A muskotályos szőlő ültetvényeknek nem csak a nyers gyümölcse nyújt ropogós élvezetet számunkra, hanem a belőle nyert bravúros, telt ízű nedű is. A Kamocsay-féle, 2015-ös kiadás a Prestige Reserve versenyen Vinum Bonum díjat nyert el, míg a 37. Magyar Bormustrán ezüst minősítésben részesült.
Ahogyan már említettük, mindhárom készítmény, akár három csoda, önmagukért beszélnek. Ne habozzatok Ti sem, adjátok át magatokat az általuk nyújtott mámornak. Keressétek őket már a Waycup polcain is!

Tetszett ez a cikk?

Megosztás itt: facebook
Share on Facebook
Megosztás itt: twitter
Share on Twitter
Megosztás itt: linkedin
Share on Linkdin
Megosztás itt: pinterest
Share on Pinterest

Olvasásra ajánljuk