Nyitvatartás: hétfőtől – péntekig: 7.30 – 19.00 || szombat / vasárnap: 9.00 – 19.00

Impresso - Costa Rica - SAN FRANCISCO - Filter

Az Impresso Micro Roastery kávéja.

Origin: Costa Rica
Régió: Tarazzu
Terület: San Marcos
Fekvés: 1700 – 1950 masl
Variáns: Catuai, Caturra
Szüret: december-február
Feldolgozás: natural
Ízjegyek: málna, aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, szirupos
Származási hely: Costa Rica
Kiszerelés: 250 g

3 900 Ft

Impresso - Costa Rica - SAN FRANCISCO - Filter

Cikkszám: IMPRESSO-E03 Kategória Címke

Leírás

Tarrazu az egyik legismertebb régió Costa Ricában. Minőségi termelését az 1960-ban 228 kisgazda alapította Coopetarazzu nevű szervezetet kezdeményezte, mely szervezet a mai napra már több mint 3000 tagot számlál, évente pedig több mint 135 ezer tonna kávét termel. A farmok nagy része 1200-1500 méteres magasságban fekszik, átlagos területük pedig 4 hektár.

A szervezetet az évek során kiemelkedő minőségi fejlődése és teljesítményei tették egyedivé. Kiemelt fontossággal kezelik a fenntarthatóságot, és ennek jegyében a minőség folyamtos javítását, fejlesztését. Ezzel nemcsak a termelés és gazdálkodás nívóját kívánják javítani, hanem a helyi lakosok és dolgozók életszínvonalát is.

Energiáikat nagyrészt a különböző mezőgazdasági gyakorlatok tökéletesítésébe, így például az árnyékolásba, a termőtalaj minőségének folyamatos ellenőrzésébe, az ültetvények megújításába fektették. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében pedig nem egy ültetvényükön napelemes rendszereket alkalmaznak.

A San Francisco közösség 12 termelő családból nőtte ki magát, 2014-ben. Három év alatt a létszám 40 főre emelkedett. A családok mindegyike hozzájárult a közösségi tételhez. Farmjaikon caturra és catuaí variánsokat termesztenek. 1700 és 1950 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő farmjaik Llano Bonito kiemelt kerületeiben találhatók.

Az itt dolgozó közösséget leginkább a kávé iránti elhivatottság és szenvedély, valamint a folyamatos fejlődés és minőségjavulás iránti vágy hajtja. Büszkék rá, hogy a Coop Tarrazú közösségi programjában részt vehetnek. Minden tag fő megélhetési formája a kávé, a feldolgozás teljes folyamatát együtt végzik és fejlesztik, összedolgozva, így biztosítva a minőség folyamatos szintjét.

Impresso Micro Roastery

“A szakma mélysége, precizitása és folyamatos megújulása teljesen magával rántott minket, és úgy döntöttünk, hogy a kávé útjából azt a nagyon fontos állomást szeretnénk a magunkévá tenni, ahol a szinte kő keménységű zöldkávéból az a kávé lesz, ami baristák és otthoni hobbisták kezei között minőségi élményt jelent.  

Saját utunk arra világított rá azonban, hogy nemcsak az a fontos, hogy a szakma elismerését elnyerjük, hanem az is, hogy úgy dolgozzunk, hogy otthoni körülmények között is élmény legyen fogyasztani.”