Eljött az idő egy kis belterjes versengéshez. Adott két szuper pörkölő, két rendkívüli kávé. Hogy melyek ezek?
Az egyik az April – Zewde, melynek ízjegyei: málna, trópusi gyümölcsök, citrusok.
A másik az Impresso – Chelchele, a következő ízjegyekkel: őszibarack, citromfű, fekete tea, bergamot.
Nem tudunk különbséget tenni, hogy melyik a finomabb. Úgy döntöttünk, hogy mind a két etióp kávénkat egyidőben tudjátok megkóstolni. Erre a legjobb lehetőségetek a barista menü formájában van.
Etiópia a kávék világában kimondottan különleges helyen áll. Nemcsak a hozzá kapcsolódó mondai háttér miatt, de a helyiek kávéhoz való viszonya is eltér a többi termővidéktől. A kávénövény itt ugyanis nem pénz terményként került be a köztudatba, termelése, feldolgozása és fogyasztása egyszerűen a mindennapok részévé vált. Épp ezért a lekövethetőség a feldolgozóállomásokig lehetséges, a kávé jelentős része ugyanis kistermelőktől származik, akik átlagosan kevesebb mint fél hektáros területen gazdálkodnak.
Ebből az országból származó kávék általában meghatározzák az első specialty-s kávéélményt. Különösen a száraz feldolgozású tételek a rendkívüli ízintenzitásuk és gyümölcsösségük révén. Szerencsére, mind a két kávé teljesen más ízprofillal rendelkezik. Így biztosan izgalmas ízutazásban lehet részetek, kóstoljátok meg mindkettőt! 🙂